Sam tytuł
informuje gdzie powstała ta sałatka i dokładnie była to też improwizacja. Dokonałam
przeglądu szafek i lodówki i to co nadawało się do sałatki właśnie tam trafiło.
W jednym ze sklepów w Chorwacji znalazłam coś co będę musiała spróbować
wyprodukować w domu. A mianowicie marynowane, grillowane papryki bez skóry w
całości. Są przepyszne. Spróbuję je odtworzyć jeszcze w tym sezonie.
Składniki:
- Makaron z zupek chińskich
- 2 filety pieczone z kurczaka (pojedyncze)
- 2 - 3 grillowane papryki
- 5 jajek
- 4 łyżki oliwek
- ½ czerwonej cebuli
- 3 – 4 ogórki konserwowe
- Czerwona fasola z puszki
- Majonez
- Sól
- Pieprz czarny
Wykonanie:
Makaron z zupek
przyprawiamy złączonymi dodatkami i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy. Fasolę
wykładamy na sito i przepłukujemy. Filety kroimy w dużą kostkę. Jajka gotujemy
na twardo, kroimy również w kostkę. Podobnie cebulę, ogórki i oczywiście
papryki. Oliwki w plasterki. Do sałatki dodajemy wystudzony i odsączony
makaron. Na koniec wykładamy majonez i całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Sałatka na śniadanie czy też kolację gotowa. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz