Recent Posts

środa, 1 listopada 2017

Sałatka z wędzonym pstrągiem w jogurtowym sosie

Dzisiaj dla odmiany ryba. U mnie sałatka była na kolację, od Was zależy czy wykorzystacie ją na kolację czy śniadanie. Oczywiście (jak ostatnio) jest to danie dietetyczne.



Składniki: na dwie porcje
  • 260 g obranego wędzonego pstrąga
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ogórki konserwowe
  • Kilka kawałków papryki konserwowej
  • 2 garście mieszanki sałat
  • ¼ małej cebuli
  • Kilka gałązek koperku
  • 1 spora łyżeczka chrzanu
  • Sól



Wykonanie:

Na talerze wykładamy sałatę i rozdrobnionego na kawałki pstrąga. Ogórki i paprykę kroimy w słupki a cebulę w cienkie plasterki. Wszystko dodajemy do pstrąga. Do jogurtu dodajemy posiekany koperek i chrzan. Dodatkowo przyprawiamy solą. Mieszamy (ja użyłam małego miksera). Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i SMACZNEGO.


Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 250 kcal

0 komentarze:

Prześlij komentarz