Dzisiaj dla odmiany ryba. U mnie sałatka
była na kolację, od Was zależy czy wykorzystacie ją na kolację czy śniadanie.
Oczywiście (jak ostatnio) jest to
danie dietetyczne.
Składniki: na
dwie porcje
- 260 g obranego wędzonego pstrąga
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 ogórki konserwowe
- Kilka kawałków papryki konserwowej
- 2 garście mieszanki sałat
- ¼ małej cebuli
- Kilka gałązek koperku
- 1 spora łyżeczka chrzanu
- Sól
Wykonanie:
Na talerze
wykładamy sałatę i rozdrobnionego na kawałki pstrąga. Ogórki i paprykę kroimy w
słupki a cebulę w cienkie plasterki. Wszystko dodajemy do pstrąga. Do jogurtu
dodajemy posiekany koperek i chrzan. Dodatkowo przyprawiamy solą. Mieszamy (ja użyłam małego miksera). Przygotowanym
sosem polewamy sałatkę i SMACZNEGO.
Wartość
kaloryczna 1 porcji: ok. 250 kcal
0 komentarze:
Prześlij komentarz