Sałata rzymska jest bardzo wdzięcznym
warzywem, znacznie lepiej się przechowuje w lodówce niż sałata masłowa. Jest
mała i dzięki temu gdy nie potrzebujemy większej ilości wystarczy wziąć jedną małą
sałatę a nie odrywać liścia po liściu. Polecam.
Składniki:
- 2 sałaty rzymskie
- Seler w słoiku (1/2 opakowania)
- 2 pomidory (niewielkie)
- 1 mała cebulka
- Sos typu winegret (woda, oliwa, sok cytryny, zioła, sól)
Wykonanie:
Sałatę kroimy na
kawałki. Seler wykładamy na sito i odsączamy. Pomidory lekko nacinamy. Parzymy
i obieramy ze skórki. Kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie
składniki łączymy razem i polewamy sosem. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz