Recent Posts

wtorek, 28 marca 2017

Sałata rzymska z pomidorami i selerem konserwowym

Sałata rzymska jest bardzo wdzięcznym warzywem, znacznie lepiej się przechowuje w lodówce niż sałata masłowa. Jest mała i dzięki temu gdy nie potrzebujemy większej ilości wystarczy wziąć jedną małą sałatę a nie odrywać liścia po liściu. Polecam.



Składniki:
  • 2 sałaty rzymskie
  • Seler w słoiku (1/2 opakowania)
  • 2 pomidory (niewielkie)
  • 1 mała cebulka
  • Sos typu winegret (woda, oliwa, sok cytryny, zioła, sól)




Wykonanie:

Sałatę kroimy na kawałki. Seler wykładamy na sito i odsączamy. Pomidory lekko nacinamy. Parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki łączymy razem i polewamy sosem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz