Dzisiaj sałatka w roli głównej,
doprawiona musztardą francuską. Osobiście lubię musztardę francuską, te małe,
jędrne nasionka gorczycy. Idealnie sprawdza się w sałatce. Wykorzystane składniki
często posiadacie w domu, więc do dzieła. Kolacja będzie smaczna.
Składniki:
- Szklanka ugotowanego makaronu w kształcie ryżu
- Mieszanka warzywna z marchewką i groszkiem
- Biała fasola z puszki
- 2 ogórki konserwowe
- Papryka konserwowa grillowana
- Pieczarki marynowane (mały słoik)
- 3 jajka ugotowane na twardo
- Posiekana natka pietruszki
- Majonez
- Musztarda francuska (ok. 2 łyżki)
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Mieszankę
warzywną razem z białą fasolą wykładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą.
Pozostawiamy do odcieknięcia. Ogórki i jajka kroimy w kostkę, paprykę w paseczki
a pieczarki w plasterki. Wszystko razem łączymy z makaronem. Dodajemy majonez i
natkę pietruszki. Doprawiamy solą,
pieprzem oraz musztardą. Delikatnie mieszamy. I smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz