Recent Posts

sobota, 25 marca 2017

Bób konserwowy z czosnkiem

Może nie jest teraz najlepszy czas na bób, ale dla chcącego nic trudnego. Ja wykorzystałam bób konserwowy. Danie ekspresowe. U mnie był dodatkiem do obiadu. A Wy z czym go podacie?



Składniki:
  • Bób konserwowy z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • Mały pęczek pietruszki
  • Masło klarowane
  • Sól
  • Pieprz






Wykonanie:

Bób odsączamy na sicie. Pietruszkę drobno siekamy. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelnię wykładamy niewielką ilość masła klarowanego (około 1 łyżeczki). Następnie dodajemy bób, pietruszkę i czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę razem smażymy, aż zeszkli się czosnek. Lekko mieszamy. I smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz