Recent Posts

piątek, 21 września 2018

Burak naciowy – prawie jak szpinak

O buraku naciowym już pisałam. Przedstawiłam go w gołąbkach. Dzisiaj druga odsłona. Burak naciowy jako dodatek do głównego dania. Przygotowany jak szpinak z czosnkiem. Danie zdecydowanie warte zapamiętania. Szybko i smacznie. Polecam.


Składniki:
  • Burak naciowy
  • Czosnek
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
  • Niewielka ilość oleju



Wykonanie:

Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju. Dodajemy umyty i posiekany burak naciowy. Przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (ilość czosnku uzależniona od tego jak bardzo lubicie czosnek. Ja bardzo.). Całość przesmażamy aż liście zmiękną – czyli krótko. I gotowe. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz