Recent Posts

sobota, 12 maja 2018

Pieczarki na grilla faszerowane ziołową mozzarellą i pomidorami

To druga odsłona grillowanych pieczarek. A jak wiadomo pieczarki są smaczne. Dzisiaj przedstawiam je z bazylią, czosnkiem i mozarellą. Sezon grillowy został już otwarty, warto więc wypróbować coś innego. Polecam.


Składniki:
  • Duże pieczarki (ja miałam ich 9)
  • Mozzarella ½ opakowania (w woreczku)
  • Liście bazylii (garść)
  • Sól
  • 2 – ząbki czosnku
  • Vegeta
  • Pomidor



Wykonanie:

Z pieczarek usuwamy nogi i pieczarki posypujemy lekko vegetą. Do naczynia miksującego dodajemy kawałki sera, bazylię, pokrojony czosnek. Doprawiamy do smaku solą i miksujemy. Na pieczarki wykładamy kawałki pomidora a na samą górę masę serowo – bazyliową. Pieczarki układamy na tacce i czas na grilla. SMACZNEGO. 

2 komentarze:

Justyna pisze...

wspaniały pomysł! muszę wypróbować, bo u mnie pieczarki były grillowane tylko z serkiem topionym :)

Smaki Ewy pisze...

Witaj, spróbuj również pieczarek z serem pleśniowym (są dostępne na blogu- smaczne). Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

Prześlij komentarz