To druga odsłona grillowanych pieczarek.
A jak wiadomo pieczarki są smaczne. Dzisiaj przedstawiam je z bazylią, czosnkiem
i mozarellą. Sezon grillowy został już otwarty, warto więc wypróbować coś
innego. Polecam.
Składniki:
- Duże pieczarki (ja miałam ich 9)
- Mozzarella ½ opakowania (w woreczku)
- Liście bazylii (garść)
- Sól
- 2 – ząbki czosnku
- Vegeta
- Pomidor
Wykonanie:
Z pieczarek usuwamy
nogi i pieczarki posypujemy lekko vegetą. Do naczynia miksującego dodajemy
kawałki sera, bazylię, pokrojony czosnek. Doprawiamy do smaku solą i miksujemy.
Na pieczarki wykładamy kawałki pomidora a na samą górę masę serowo – bazyliową.
Pieczarki układamy na tacce i czas na grilla. SMACZNEGO.
2 komentarze:
wspaniały pomysł! muszę wypróbować, bo u mnie pieczarki były grillowane tylko z serkiem topionym :)
Witaj, spróbuj również pieczarek z serem pleśniowym (są dostępne na blogu- smaczne). Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz