Od pewnego czasu nosiłam się z zamiarem aby
zrobić tę potrawę. W końcu nadszedł ten dzień. Ja potraktowałam je jako
kolację. Oczywiście jak zapewne się domyślacie danie jest dietetyczne. Jak
zawsze zachęcam do wykorzystania przepisu.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 100 g kiełbasy (ja dodałam morlińską z piersi kurczaka)
- 3-4 ogórki kiszone
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Sól
- Pieprz
- Oregano
- Ostra papryka
- Łyżeczka oleju
- woda
Wykonanie:
Pieczarki,
ogórki i kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Na wysoką patelnię wlewamy
olej i podsmażamy cebulę. Po chwili dodajemy kiełbasę i dalej smażymy.
Następnie wykładamy pieczarki. Smażymy tak długo aż odparujemy cały płyn z pieczarek. W
dalej dodajemy ogórki. Koncentrat pomidorowy rozprowadzamy w ½ szklanki wody.
Dodajemy do bigosu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i oregano do
smaku. Dusimy jeszcze około 10-15 minut. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO.
2 komentarze:
Własnie mam pieczarki to zrobię
Witaj, ja podobnie podeszłam do tematu. Mam nadzieję, że będzie Ci smakowało. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz