Recent Posts

czwartek, 20 lipca 2017

Bruschetta z pomidorami, idealna prostota na różne okazje

Niedawno jadłam bruschettę w restauracji (przynajmniej tak się nazywała), no cóż ... Dla mnie to była zwykła kanapka z chleba z rozpuszczonym serem i leżącymi poza kanapką pomidorami. Z przeszłości zapamiętałam ją inaczej. Dzisiaj przedstawiam własną wersję.


Składniki:
  • Bagietka
  • Oliwa
  • Pomidor
  • Ser mozzarella
  • Czosnek świeży
  • Sól
  • Pieprz
  • Świeża bazylia





Wykonanie:

Bagietkę kroimy na kawałki (kromki). Nacieramy je przekrojonym czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wykładamy na kromkach. Przyprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy ser – starty lub pokrojony. Zapiekamy przez kilka minut (grzałka z góry) aż ser się rozpuści. Po wyjęciu posypujemy świeżą pokrojoną bazylią. Idealnie pasuje na śniadanie, kolację czy jako przystawka. Sami wybierzcie. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz