Sezon paprykowy w pełni. Zrobiliście już
paprykę konserwową w słoikach? Ja już tak. Gdybyście szukali przepisu na
paprykę, znajdziecie go na blogu. Dzisiaj paprykę wykorzystamy do obiadu.
Papryka nadaje pulpetom specyficznego smaku. Zachęcam do wykorzystania przepisu.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z łopatki
- 1 jajko
- 1 łyżka bułki tartej
- Sól
- Pieprz
- 2 papryki czerwone
- Cebula dymka (szczególnie zielona część)
- Bulion/ woda
- 1 łyżka almette śmietankowe
Wykonanie:
Do mięsa mielonego
dodajemy 1 jajko i 1 łyżkę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i
formujemy pulpety. Pulpety wkładamy do gotującego się bulionu. Paprykę kroimy w
krążki i umieszczamy w gotujących się pulpetach. Gotujemy kilkanaście minut,
pod koniec gotowania w sosie rozprowadzamy 1 łyżkę almette. Tuż przez
zakończeniem dodajemy posiekaną dymkę i gotowe. SMACZNEGO.
1 komentarze:
Pyszne danie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam
Prześlij komentarz