Recent Posts

sobota, 18 sierpnia 2018

Pulpety z łopatki wieprzowej w papryce czerwonej

Sezon paprykowy w pełni. Zrobiliście już paprykę konserwową w słoikach? Ja już tak. Gdybyście szukali przepisu na paprykę, znajdziecie go na blogu. Dzisiaj paprykę wykorzystamy do obiadu. Papryka nadaje pulpetom specyficznego smaku. Zachęcam do wykorzystania przepisu.



Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 papryki czerwone
  • Cebula dymka (szczególnie zielona część)
  • Bulion/ woda
  • 1 łyżka almette śmietankowe






Wykonanie:

Do mięsa mielonego dodajemy 1 jajko i 1 łyżkę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy pulpety. Pulpety wkładamy do gotującego się bulionu. Paprykę kroimy w krążki i umieszczamy w gotujących się pulpetach. Gotujemy kilkanaście minut, pod koniec gotowania w sosie rozprowadzamy 1 łyżkę almette. Tuż przez zakończeniem dodajemy posiekaną dymkę i gotowe. SMACZNEGO.

1 komentarze:

mopswkuchni pisze...

Pyszne danie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam

Prześlij komentarz