Recent Posts

wtorek, 6 marca 2018

Polędwiczka wieprzowa nadziewana drobiową kiełbasą

Propozycja na dzisiaj: polędwiczka wieprzowa, nadziewana. W sumie prosta do wykonania, bez udziwnionych składników, idealna na szybki obiad. Może dacie się skusić.


Składniki:
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Drobiowa kiełbasa (1/2 długości polędwiczki)
  • 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Mielona słodka papryka
  • 1 łyżka almette śmietankowe
  • olej
  • Bulion/ woda





Wykonanie:

Końcówkę (tę najcieńszą) z polędwiczki odcinamy, możemy wykorzystać do zupy. Uformowaną polędwiczkę przekrawamy na dwa kawałki (na pół) i ostrym, cienkim nożem robimy otwór na całej długości. Kiełbasę dzielimy wzdłuż i umieszczamy w polędwiczce. Przyprawiamy solą i mieloną papryką. Owijamy szynką szwarcwaldzką i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju w obu stron. W czasie smażenia dodajemy pokrojoną marchew i cebulę. Po chwili podlewamy bulionem lub wodą, dodajemy almette. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec wyjmujemy polędwiczki. Marchewki, cebulę i płyn razem miksujemy. W ten sposób przygotowujemy gęsty sos. Pokrojone polędwiczki podajemy z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz