Święta się skończyły. Teraz trzeba wrócić
do normalnego stylu żywienia. I tak dzisiaj proponuję lekki deser przygotowany
na bazie z tapioki. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.
Składniki:
- 1/3 szklanki tapioki
- 2 szklanki wody
- 3 – 4 łyżeczki miodu
- 250 g truskawek (mogą być mrożone)
- 1 jabłko
Wykonanie:
Tapiokę
wsypujemy do garnka i zalewamy na 2 godziny wodą. Po tym czasie gotujemy na
małym ogniu przez około 15 minut aż kuleczki tapioki staną się przezroczyste. W
czasie gotowania mieszamy. Pod koniec dodajemy miód i dokładnie go
rozprowadzamy. Tapiokę wykładamy do miseczek. Truskawki i jabłko miksujemy na
mus i wykładamy na tapiokę. I gotowe. Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz