Recent Posts

środa, 4 kwietnia 2018

Tapioka z musem truskawkowo-jabłkowym

Święta się skończyły. Teraz trzeba wrócić do normalnego stylu żywienia. I tak dzisiaj proponuję lekki deser przygotowany na bazie z tapioki. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.



Składniki:
  • 1/3 szklanki tapioki
  • 2 szklanki wody
  • 3 – 4 łyżeczki miodu
  • 250 g truskawek (mogą być mrożone)
  • 1 jabłko






Wykonanie:

Tapiokę wsypujemy do garnka i zalewamy na 2 godziny wodą. Po tym czasie gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut aż kuleczki tapioki staną się przezroczyste. W czasie gotowania mieszamy. Pod koniec dodajemy miód i dokładnie go rozprowadzamy. Tapiokę wykładamy do miseczek. Truskawki i jabłko miksujemy na mus i wykładamy na tapiokę. I gotowe. Smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz