Recent Posts

wtorek, 17 kwietnia 2018

Racuchy bananowe – ekspresowe

Witajcie po przerwie. Nie zapomniałam o Was i blogu. Wszystko przez wyjazd, ale to już inna bajka. Dzisiaj na osłodę ekspresowe racuchy bananowe. Smacznie, szybko i prosto. Przepis znalazłam z jednej z licznych książek kucharskich jakie posiadam – „Dietetyczne przepisy”. Polecam.


Składniki:
  • 2 duże dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • Szczypta soli
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia



Wykonanie:

Banany obieramy i rozdrabniamy. Dodajemy jajko, oliwę, szczyptę soli, mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy na jednolitą masę. Smażymy na oleju z obu stron aż będą rumiane. Nie posypujemy cukrem, gdyż słodycz uzyskujemy z bananów. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz