Witajcie po przerwie. Nie zapomniałam o
Was i blogu. Wszystko przez wyjazd, ale to już inna bajka. Dzisiaj na osłodę
ekspresowe racuchy bananowe. Smacznie, szybko i prosto. Przepis znalazłam z
jednej z licznych książek kucharskich jakie posiadam – „Dietetyczne przepisy”.
Polecam.
Składniki:
- 2 duże dojrzałe banany
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
- Szczypta soli
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
Wykonanie:
Banany obieramy
i rozdrabniamy. Dodajemy jajko, oliwę, szczyptę soli, mąkę i proszek do pieczenia.
Miksujemy na jednolitą masę. Smażymy na oleju z obu stron aż będą rumiane. Nie
posypujemy cukrem, gdyż słodycz uzyskujemy z bananów. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz