Recent Posts

czwartek, 14 września 2017

Śledź solony w jogurcie z borówkami amerykańskimi

Ktoś może pomyślał, że takie połączenie ze sobą nie pasuje. Nic bardziej mylnego. Danie przepyszne. Warto zrobić je dzień wcześniej, smaki ze sobą się połączą tworząc idealną harmonię. Pycha.



Składniki: na dwie porcje
  • 200 g solone płaty śledziowe
  • 50 g cebula
  • 50 g ogórek kiszony
  • 100 g jabłka
  • 150 g jogurtu
  • 40 g borówka amerykańska
  • Sok z cytryny




Wykonanie:

Płaty śledziowe warto namoczyć w zimnej wodzie około 30 minut do godziny w zależności jakie są słone. Osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko ścieramy na tarce warzywnej i również skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy jogurt i całość mieszamy. Przygotowany jogurt wykładamy na śledzie. Posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki na noc. SMACZNEGO.



Wartość kaloryczna 1 porcji – 206 kcal

0 komentarze:

Prześlij komentarz