Ktoś może pomyślał, że takie połączenie ze
sobą nie pasuje. Nic bardziej mylnego. Danie przepyszne. Warto zrobić je dzień
wcześniej, smaki ze sobą się połączą tworząc idealną harmonię. Pycha.
Składniki: na
dwie porcje
- 200 g solone płaty śledziowe
- 50 g cebula
- 50 g ogórek kiszony
- 100 g jabłka
- 150 g jogurtu
- 40 g borówka amerykańska
- Sok z cytryny
Wykonanie:
Płaty śledziowe
warto namoczyć w zimnej wodzie około 30 minut do godziny w zależności jakie są
słone. Osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko ścieramy na tarce
warzywnej i również skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę i ogórka kroimy w
kostkę. Dodajemy jogurt i całość mieszamy. Przygotowany jogurt wykładamy na
śledzie. Posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki na noc. SMACZNEGO.
Wartość
kaloryczna 1 porcji – 206 kcal
0 komentarze:
Prześlij komentarz