Surówka jak najbardziej na czasie. Trwa
pełnia sezonu pomidorowego. Nie wiem jak u Was, ale u mnie wszyscy się nimi
zajadają. Tym są smaczniejsze bo z własnej szklarni, takie pachnące i słodkie.
Pycha, a ile w nich zdrowia…
Składniki:
- Dowolna ilość pomidorów
- Kilka łyżeczek kaparów
- Śmietana gęsta 12%
- Pieprz
Wykonanie:
Pomidory obieramy
ze skóry (skórkę nacinamy z jednej strony
z góry i z drugiej strony z dołu. Polewamy wrzątkiem i po chwili skórkę lekko
zdejmujemy). Kroimy je w sporą kostkę. Dodajemy odsączone kapary i śmietanę
(łyżka lub dwie w zależności od ilości
pomidorów). Na koniec posypujemy lekko pieprzem i mieszamy. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz