Recent Posts

sobota, 16 lutego 2019

Jabłecznik bez tłuszczu

Weekend trwa. Może coś upiec? Polecam jabłecznik bez tłuszczu. Robi się go ekspresowo a i przyjemnie smakuje. Koniecznie wypróbujcie.


Składniki:
  • 7 jabłek
  • 150 g cukru
  • 5 jajek
  • 150 g mąki
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • Cukier puder do posypania
  • Bułka tarta
  • Masło do wysmarowania formy






Wykonanie:
Dno formy (okrągła) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Wsypujemy do formy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowy. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Wylewamy na jabłka. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz