Recent Posts

środa, 24 października 2018

Jajecznica i parówki z rukolą

Czy zdarzało Wam mieć dylemat, co zjeść na śniadanie? Parówki czy jajecznicę. Mnie się zdarzało. Dzisiaj przedstawiam połączoną śniadaniową wersję parówek i jajecznicy. Koniecznie spróbujcie.


Składniki:
  • 2 małe jajka
  • 2 parówki (sokoliki o obniżonej zawartości tłuszczu)
  • Niewielka ilość oliwy
  • Plasterek sera edam
  • 1 mały pomidor
  • Garść rukoli
  • Sól






Wykonanie:

Pomidor parzymy i obieramy ze skóry. Paróweczki kroimy na kawałki. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy dokładamy parówki i pokrojony pomidor. Całość chwilę przesmażamy. Jajka wbijamy do miseczki. Roztrzepujemy i przyprawiamy solą. Wlewamy na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną. Zmniejszamy grzanie. W wierzch układamy plasterek sera i przykrywamy przykrywką. Trzymamy tak do momentu gdy ser się rozpuści. Wykładamy na talerz i dekorujemy rukolą. SMACZNEGO.

1 komentarze:

Adrian pisze...

Bardzo ciekawy przepis. Jeszcze nie jadłem pomidorowej jajecznicy ;)

Prześlij komentarz