Dzisiaj burger w innej odsłonie. Nie to mięso
i nie ten sos a jednak podobnie. Danie zdecydowanie dietetyczne. Proste w
wykonaniu i smaczne. Mam nadzieję, że się skusicie. Polecam.
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego z indyka (z fileta)
- Kilka pieczarek marynowanych
- 1 ogórek małosolny lub kiszony
- ½ czerwonej małej cebuli
- Kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- 1 łyżeczka majonezu typu light
- Sól
- Pieprz
- Zielona czubryca
- Odrobina cukru
- Niewielka ilość oleju
Wykonanie:
Mięso mielone
doprawiamy zieloną czubrycą i solą. Formujemy 3 płaskie burgery i smarujemy je
niewielką ilością oleju z obu stron. Grillujemy kilka minut z obu stron ( nie zbyt długo aby mięso nie zrobiło się
suche). Pieczarki, cebulę, ogórek i pietruszkę drobno siekamy. Dodajemy
jogurt i majonez. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Przygotowany sos wykładamy na burgera. SMACZNEGO.
1 komentarze:
Wygląda świetnie! Chyba wiem, co przygotuję na obiad! :)
Prześlij komentarz