Pewnie tak jak ja większość z Was lubi
smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania
mięsa. Filet marynowany nabrał nie tylko
smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do
wykorzystania przepisu.
Składniki:
- 500 gram piersi z kurczaka
- 1 szklanka maślanki
- 1 opakowanie przyprawy do tzatziki
- Sól
- 1 łyżeczka mąki
- Niewielka ilość oleju
Wykonanie:
Fileta kroimy na
mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę o tzatziki, mieszamy.
Przygotowaną marynatą zlewamy fileta. Pozostawiamy do zamarynowania na kilka
godzin a jeszcze lepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie, fileta wyjmujemy
z marynaty (przytrzymujemy aby lekko
obciekł)) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałej marynaty
dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze
przez chwilę. Od czasu do czasu mieszamy. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz