Recent Posts

niedziela, 4 lutego 2018

Filet kukurydziany duszony w mleku kokosowym z ananasem

Dzisiaj kurczak trochę inaczej, bo na słodko i słono. Idealnie pasuje do ryżu lub makaronu ryżowego. Obiad prosty i ekspresowy. Może się skusicie.


Składniki:
  • 1 filet kukurydziany
  • Sól
  • Odrobina oleju
  • ¼ papryki czerwonej
  • ¼ papryki zielonej
  • Bulion warzywny
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • Niewielka ilość soku z ananasa z puszki – opcjonalnie
  • Spora łyżka mleka kokosowego





Wykonanie:

Fileta kroimy na kawałki, paski i przyprawiamy solą. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju. Podsmażamy fileta. Podlewamy bulionem. Ananasa kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka. Papryki drobno siekamy i razem z mlekiem kokosowym dodajemy do potrawy. Dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Dla podniesienia smaku możemy dodać trochę soku z ananasa. Podajemy na ciepło z ryżem lub makaronem ryżowym. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz