sobota, 17 października 2020
Bułki francuskie ze szpinakiem i szynką
›
Witajcie po dłuższej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio natchnienia. Pewnie przez te dziwne czasy, w których żyjemy. Dzisiaj przedstawiam Wam ...
6 komentarzy:
środa, 20 maja 2020
Rabarbarówka na miodzie
›
Sezon na rabarbar w pełni. Zastanawiałam się co z niego zrobić, tym bardziej że trochę go wyrosło. Nalewki z rabarbaru jeszcze nie robiłam....
czwartek, 30 kwietnia 2020
Marchewka w ziołach
›
Wszyscy wiemy, że marchew jest zdrowa. Nic dodać, nic ująć. Dzisiaj przedstawiam marchewkę w ziołach. Świetny dodatek do obiadu. Polecam. ...
piątek, 20 marca 2020
Pasta z wędzonego łososia
›
Witajcie po długiej przerwie. Kto może siedzi w domu, siedzę i ja. Gotuję. Wczoraj zrobiłam kiełbasę słoikową ( przepis dostępny na blogu )...
środa, 27 listopada 2019
Spaghetti carbonara
›
Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszn...
czwartek, 19 września 2019
Sok brzoskwiniowy (kubusiowy)
›
Witajcie po przerwie. W tym roku obrodziły brzoskwinie ( sporo ich ). Dobrze, bo jabłek w sadzie się nie znajdzie. Zdecydowanie to rok śliw...
wtorek, 6 sierpnia 2019
Ser „smażony” z kminkiem
›
Zapewne wszyscy znacie ten ser. Niektórzy pamiętają go z dzieciństwa tak jak w moim przypadku. Muszę się przyznać, że nie przepadałam za ni...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer