Wszyscy wiemy, że marchew jest zdrowa.
Nic dodać, nic ująć. Dzisiaj przedstawiam marchewkę w ziołach. Świetny dodatek
do obiadu. Polecam.
Składniki:
- ½ kg marchwi
- Po ½ łyżki posiekanych świeżych ziół – bazylia, cząber, tymianek
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 łyżka martini
- 1 mały jogurt naturalny typu greckiego
- ½ łyżki mąki
- Sól
- woda
Wykonanie:
Marchew obieramy
i kroimy w paseczki. W garnku roztapiamy masło. Dodajemy marchewkę. Chwilę
smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody z martini. Przykrywamy i dusimy do
miękkości. Pod koniec wsypujemy zioła i przyprawiamy do smaku solą. Mąkę
rozprowadzamy w jogurcie. Zagęszczamy sos. Delikatnie gotujemy mieszając.
Podajemy na ciepło. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz