poniedziałek, 4 lipca 2016

Parówkowa pasta na kanapki

Zastanawiam się czy też macie też ten sam problem w identyfikacji czy to parówki czy serdelki. Do tej pory nie wiem. Kiedyś myślałam, że grube to serdelki a cienkie to parówki. Chyba się myliłam bo i te grube też bywają nazywane parówkami. Mimo problemu z nazewnictwem dzisiaj przedstawiam pastę parówkową (czy serdelki czy parówki nie ma znaczenia) na kanapki. Do śniadania pasowała idealnie.


Składniki:
  • 2 grube parówki
  • 1 spora łyżka majonezu light
  • ½ małego pęczka szczypiorku
  • Pieprz





Wykonanie:

Parówki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy mikserem/ blenderem. Dodajemy majonez, przyprawiamy pieprzem. Mieszamy. Szczypiorek siekamy i umieszczamy w paście. Ponownie mieszamy lecz delikatnie. I już można smarować kanapki. SMACZNEGO.

2 komentarze:

  1. Witaj, to "znikająca pasta". Tak jak szybko powstała to tak szybko zniknęła. Było smacznie. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń