środa, 17 sierpnia 2016

Delikatna surówka z pomidorami bez soli

Surówka jak najbardziej na czasie. Trwa pełnia sezonu pomidorowego. Nie wiem jak u Was, ale u mnie wszyscy się nimi zajadają. Tym są smaczniejsze bo z własnej szklarni, takie pachnące i słodkie. Pycha, a ile w nich zdrowia…



Składniki:
  • Dowolna ilość pomidorów
  • Kilka łyżeczek kaparów
  • Śmietana gęsta 12%
  • Pieprz


Wykonanie:

Pomidory obieramy ze skóry (skórkę nacinamy z jednej strony z góry i z drugiej strony z dołu. Polewamy wrzątkiem i po chwili skórkę lekko zdejmujemy). Kroimy je w sporą kostkę. Dodajemy odsączone kapary i śmietanę (łyżka lub dwie w zależności od ilości pomidorów). Na koniec posypujemy lekko pieprzem i mieszamy. SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz