czwartek, 14 kwietnia 2016

Mintaj zapiekany pod ziołową śmietaną

Jutro piąteczek a na blogu dzisiaj zapiekana rybka. Przygotowanie nie jest skomplikowane a rybka smaczna. Nic dodać nic ująć. Danie zdrowe, smaczne i nieskomplikowane. Polecam.


Składniki:
  • 600 gram mrożonego mintaja
  • ½ szklanki gęstej śmietany
  • Mały pęczek koperku
  • Mały pęczek pietruszki
  • Pieprz cytrynowy
  • Ziołowa przyprawa do ryb
  • Sól




Wykonanie:

Rybę rozmrażamy i porządnie odsączamy. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania i przyprawiamy pieprzem cytrynowym oraz ziołową przyprawą do ryb, ewentualnie dodatkowo solą. Koperek i pietruszkę siekamy i łączymy ze śmietaną. Całość przyprawiamy solą. Przygotowaną mieszanką śmietanowo – ziołową polewamy rybę. Pozostawiamy na około 30 minut do zamarynowania. Następnie zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 o C przez około 30 minut. SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz