Cóż powiedzieć można o surówce selera, na
pewno jest zdrowa, smaczna i tania. I oczywiście jest nieskomplikowana. Sam seler posiada wiele zalet, dużo
mikroelementów, niski indeks glikemiczny, a na jego strawienie organizm
potrzebuje więcej kalorii niż on sam posiada. Surówkę polecam jako dodatek do obiadu.
Składniki:
- Dowolna ilość korzenia selera
- cytryna
- Rodzynki
- Śmietana kwaśna 12-18%
- Cukier
Wykonanie:
Rodzynki moczymy
w niewielkiej ilości gorącej wody, aby zmiękły. Selera obieramy i ścieramy na
drobnej tarce. Skrapiamy do sokiem z cytryny, gdyż ciemnieje. Dodajemy śmietanę
i doprawiamy cukrem. Na koniec dodajemy namoczone rodzynki. Całość mieszamy. I
podajemy jako dodatek do obiadu. SMACZNEGO.
bardzo smaczna surówka
OdpowiedzUsuńCUKIER ... dla cukrzyków ???
OdpowiedzUsuńWitaj, nie wiem skąd pomysł, że dla cukrzyków. Każdy produkt posiada własny indeks glikemiczny, nie ma to jednak nic wspólnego z cukrzycą. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń