Recent Posts

sobota, 10 stycznia 2015

Awokado z wędzonym łososiem, papryką i koperkiem

Awokado daje nam wiele możliwości, więc dzisiaj z wędzonym łososiem, papryką i koperkiem z dodatkiem serka wiejskiego. Może być podane na 
śniadanie czy też na przystawkę.


Składniki:
  • 1 awokado
  • 50 gram wędzonego łososia
  • Po kawałku papryki czerwonej, żółtej, zielonej
  • ok. 2 gałązek koperku
  • ½ opakowania serka wiejskiego
  • Sól
  • Pieprz



Wykonanie:


Awokado myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Usuwamy pestkę. Wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Paprykę, miąższ awokado, koperek i łososia drobno kroimy. Dodajemy do masy ½ opakowania serka wiejskiego. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę umieszczamy w wydrążonym awokado i gotowe do podania. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz